Lehed

laupäev, 13. juuni 2015

Kook purki

Eile kolasin internetis ringi, et leida mõni huvitav koogi retsept. Kuidagi tuli otsides välja purgikook, et koostisained purki ja saab hiljem koogi küpsetada. Pole ka paha, aga see ei sobi kohe tegemiseks ja mis ma neid asju ikka sinna purki topin, kui kohe välja võtan. :) Sealt edasi tuligi mõte, et vaatan veel ringi, kindlasti on keegi reaalselt ka koogi purki pistnud, mida mina kuulsin esmakordselt. Pilte tuli erinevatest purgikookidest päris palju ning mina tahtsin ka proovida. Nii ahvatlevad pildid olid ning tundus põnev. Kell oli 18:33, kui ma otsustasin, et nüüd lähme Magaziini, mul on purke vaja! 18:45 saime teele ning nibin nabin enne sulgemist sain oma purgid.
Tahtsin midagi kerget, kuna on rabarbrite aeg ning mul terve hunnik neid külmikus, siis otsisin retsepti ka selle järgi. Kokkama Ragnega blogist leidsin sobiva retsepti ning otsustasin neid valmistada. Algselt oli plaan uuesti rabasse jalutama minna, et teen õhtul ära - ideaalne kaasa võtta. Kuid jäi tegemine tänasesse hommikusse. Retsepti leiad SIIT.


Lihtne retsept, mille tulemusena valmib 4 rabarberitäidisega purgikooki.

Vajad:
300 g rabarberivarsi
pisike sorts vett
75 g suhkrut
1 tl kaneeli
100 g küpsiseid, klassikalisi
300 g Kreeka jogurtit
 
Valmistamine:
Koori rabarberivarred ning tükelda. Pane potti sorts vett, lisa rabarberitükid ja suhkur ning kuumuta madalal kuumusel seni, kuni rabarberitükid on juba pehmed ning moodustavad ühtlasema massi. Seejärel lisa segades juurde kaneel. Lase jahtuda.
Murra küpsised väiksemateks tükkideks ning sega kokku Kreeka jogurtiga. Seejärel lisa kergelt segades juurde eelnevalt keedetud rabarberisegu. Pista segu purkidesse ning lase vähemalt 3 tundi kuni üleöö taheneda ja maitsestuda!


 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar