Lehed

reede, 10. juuli 2015

Mustikakook

Täna korjatud mustikatest valmis loomulikult ka üks koogikene. Ei saanud jätta juhust kasutamatta, et värsked ja enda korjatud mustikad olemas. Pealegi tundus, et kook tuleb maitsev ning lihtne on valmistada ka.

Retsept pärineb selle aasta juulikuu Nipiraamatust.




Põhi:

  • 100 g võid
  • 3 dl suhkrut
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 dl vahukoort

Kate:
  • 100g toorjuustu (panin 200 g)
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 dl vahukoort
  • peale rohkesti värskeid mustikaid

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Põhja jaoks sulata või, lisa suhkrut, vahukoor, jahu ja küpsetuspulber.
Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 26 sentimeetrise vormi põhja. Tainas on kergelt kleepuv, seda on mugavam laiali ajada, kui kastad sõrmed aeg-ajalt külma vette.
Küpseta põhi 200-kraadises ahjus kuldpruuniks. Jahuta põhi.

Katte jaoks vahusta koor, lisa toorjuust ja suhkur.
Vala kate jahtunud koogipõhjale ja raputa peale rohkesti mustikaid.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar