Lehed

kolmapäev, 7. september 2016

Õhtusöögiidee: Juustu-kukeseenesupp

Kukeseeni metsast küll enam ei leia, aga kindlasti on seente armastajatel varud olemas. Ise kasutasin võiga praetud kukeseeni ning retseptis välja toodud õli/võid ei lisanud.

Väga maitsev kerge eine.


4 portsjonit

- 1 spl õli
- 1 spl võid
- 400 g värskeid kukeseeni (mina kasutasin võiga praetud purki pandud seeni)
- 2 sibulat
- 2-3 porgandit
- 1 l köögiviljapuljongit
- 200 g sulatatud juustu
- mõnusa maitse lisamiseks võib juurde praadida peekonit
- soola, pipart
- maitserohelist

Värsked seened puhasta ja loputa kergelt. Pane pannile ning hauta seentest üleliigne vesi välja.
Seejärel haki sibul, riivi porgand.
Kuumuta potis õli ja või, lisa seened, sibul ja porgand ning maitsesta soola-pipraga.
Prae 6-7 minutit aeg-ajalt segades, kuni sibul ja porgand on pehmenenud. (Lisa juurde peekon)

Seni kuni seened, sibul ja porgand (ja peekon) praevad, valmista puljong. Selleks keeda liiter vett ning lisa puljongikuubikud. Kui puljong valmis, siis lisa see potti.
Keeda kümmekond minutit, kuni kõik komponendid on pehmed.
Sega juurde sulatatud juust ja hakitud maitseroheline. Maitsesta vajadusel ning serveeri.

Retsept SIIT

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar