Lehed

teisipäev, 28. juuli 2015

Tänane magustoit: Väikesed Pavlova koogikesed

Pühapäeval metsas marju korjates kujutasin juba ette, kui hea Pavlova koogi neist saaks. Juurde veel natukene mustsõstraid ja punaseid sõstraid ning valmib ideaaalne marjane Pavlova!
Väikesed hõrgud koogikesed, rabe beseepõhi ja katteks pehme toorjuustu-vahukoorekreem. Serveeritud suure koguse kodumaiste metsmaasikate, mustikate, vaarikate ja sõstardega.


Selle retsepti järgi saab 12 koogikest.

Beseepõhi:
  • 4 munavalget
  • noaotsatäis soola
  • 200 g suhkrut
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 1 tl sidrunimahla1 
  • tl kartulitärklist

Serveerimiseks:
  • 200 g toorjuustu
  • 300 g vahukoort
  • 2 spl suhkrut
  • ohtralt marju



Kuumuta ahi 160 kraadini. Joonista küpsetuspaberile 6 umbes 8 cm läbimõõduga rõngast ning aseta paber ahjuplaadile. Kasuta kahte ahjuplaati, siis saab korraga kõik beseed küpsetatud. Minul on üks ahjuplaat jalutama läinud ning tegin kahes jaoks.
Vahusta toasoemunavalge koos soolaga pehmete tippude tekkimiseni. Lisa suhkru + vanillsuhkru segu umbes kolmes jaoks. Vahusta kuni saad tugeva ja läikiva vahu. Puista peale kartulitärklis ja sidrunimahl ning vahusta veel korra kuni kõik on segunenud.
Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele, nii et servad oleksid kõrgemad ja keskel väike süvend. (Või kasuta pritskotti munavahu pritsimiseks, nii saab ühtlasemad põhjad).
Tõsta ahjuplaat ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 110 kraadini. Küpseta 30 minutit. Keera ahi kinni, hoia koogikesi veel 10 minutit suletud ahjuuksega ahjus. Seejärel hoia neid veel 30 minutit praokil ahjuuksega ahjus. Sel viisil on kindlam, et besee kokku ei vaju.

Pritskotiga vs spaatliga tõstetud ja laiali aetud

Kreemi jaoks sega toorjuust lusikaga pehmeks. Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks. Sega pehme toorjuust vahukoorega alt - üles tõstes vahukoore hulka.
Tõsta või kasuta pritskotti, kreem koogikestele ning kaunista marjadega.


Minul läks kreem natukene nihu. Lisasin vahukoore hulka toorjuustu ning vahustasin korra läbi. Nõks kauem sai ning kreem läks natukene tükiliseks ja pärast tundus natukene venib. Muidugi hakkas ka kohe sulama, kui põhjadele tõstetud sai. Maitse oli küll hea, aga välimus mitte kõige ilusam. Järgmine kord targem. :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar