Lehed

laupäev, 24. oktoober 2015

Porgandi-apelsinikeeks

Olen seda keeksi nüüdseks päris mitu korda küpsetanud ning paistab, et sellest on saanud sama popp küpsetis meie peres, kui seda oli rabarberi keeks.
Isal oli sünnipäev ning pakkusin, et küpsetan talle ise midagi töö juurde viimiseks, et ema ei peaks pika tööpäeva järel veel köögis veetma õhtut. Valisingi selle, sest tegemist on väga hea keeksiga.
Õhtul, kui isa oli keeksid töö juurde viinud, siis tuli temalt kõne. Keeks olla nii hea, et oli hetkega laualt kadunud ning küsiti retsepti. Isa palus, et kas võiksin veel küpsetada, kui sünnipäeva pidama lähme. Nii hea kohe. :)


Taigen:
- 125 g toasooja võid
- 1.5 dl suhkrut
- 2 muna
- 3 dl nisujahu
- 1.5 tl küpsetuspulbrit
- 1.5 dl riivitud porgandit
- 1 apelsini koor ja mahl


Glasuur:
- 100-150 g toorjuustu
- kondentspiima


Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
Riivi porgand ja apelsini koor, pressi apelsinist mahl välja.
Vahusta või suhkruga, seejärel lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Oluline on, et munad lisatakse ükshaaval, sest muidu muutub või-suhkru mass vedelaks.
Kui munad massi segunenud, lisa riivitud porgand, apelsinikoor ja välja pressitud mahl. Sega ettevaatlikult läbi. Lisa nisujahuga segatud küpsetuspulber järk-järgult ettevaatlikult segades.
Pane taigen võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi.
Küpseta ahjus 50 minutit kuni tund. Kui keeks on pealt ilus pruun, on see valmis.
Lase jahtuda.

Keeksi võib ka kohe serveerida ilma glasuurita, mina tegin peale ka glasuuri.
Selleks mikserda toasoe toorjuust kondentspiimaga. Kondentspiima lisa vastavalt maitsele - kui magusat soovid.
Kata keeks glasuuriga.

Mõnusat maiustamist! :)







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar